Akvamarin

Akvamarin - godišnji magazin Instituta Plavi svijet

ISSN 1849-6172

Akvamarin je godišnjak Instituta Plavi svijet. U njemu možete pročitati novosti vezane uz rad Instituta Plavi svijet, pratiti kako napreduje istraživanje, saznati brojne morske zanimljivosti, a ako ste usvojili dupina možete pročitati i gdje smo ga viđali tijekom godine.

U Akvamarinu 2016 pročitajte:

 

Dragi prijatelji,

 vrijeme je za ponovno druženje. Na sva vaša pitanja o istraživanju, dupinima i budućim planovima odgovor ćete pronaći čitajući naš ovogodišnji Akvamarin!

Nismo jedni od onih koji se stalno žale ili hvale, ali definitivno volimo podijeliti stvari koje su pozitivne. A ove ih je godine bilo dosta. Krenimo redom…

Nakon prošlogodišnje početne „Dolphin Watching“ godine, koja je bila jako uspješna, uvidjeli smo da na nekim stvarima moramo još poraditi - riječ je bila o boljoj komunikaciji i organizaciji. Poučeni tim iskustvom, ove smo godine odmah u startu nepoželjne situacije sveli na najmanju moguću mjeru. Edukatori i skiperi, zajedno s djelatnicama edukacijskog centra, odlično su obavljali svoj posao, a što se statistike tiče - ona je također na našoj strani. Prilikom 193 izlaska na more, dupini su opaženi čak 174 puta! Lijepo je vidjeti različite reakcije ljudi, ne samo na dupine, već i na dobivene informacije. Iako ih nisu svi imali prilike vidjeti, korisnicima je bilo važno sudjelovati i doživjeti izlet - kako su znali reći: “Na pravi način”.

Kako ne bi pomislili da smo uspješni samo u promatranju dupina, valja spomenuti i da smo ove godine realizirali tri velika EU projekta koji nam daju određenu sigurnost za obavljanje aktivnosti, barem kroz neko vrijeme. Naše standardne programe koristilo je 80 školskih grupa, kako iz Hrvatske, tako i iz ostalih europskih zemalja. Možda bi ove godine naglasak stavili na program koji je napravljen ciljano za privatnu internacionalnu školu iz Londona. Osim što su kroz četiri dana sudjelovali u našim radionicama, bili su smješteni u Velom Lošinju te posjetili sve atrakcije koje otok pruža.

Voljela bih istaknuti i ponovno otvorenje Eko centra Beli, s novom postavom i novouređenim prostorom za ozlijeđene bjeloglave supove. Kroz međusobnu suradnju, ne samo da imamo bolju i kvalitetniju ponudu, već pokazujemo koliko je vrijedno to što radimo za zaštitu prirode. I to bi, ukratko, bilo to... Također, malo smo ušminkali i naš edukacijski centar, obogativši ga novim sadržajima. Veliki su planovi još pred nama, ali njih vam još ne smijemo otkriti. Neka to bude pravo malo iznenađenje prilikom vašeg sljedećeg posjeta.

 

Hvala vam što ste nam dopustili biti dio vaših života i što nam stalno dajete do znanja da vam se sviđa sve što radimo! Lijepo je imati toliko sljedbenika!!!

 

Uvijek pozitivno gledajte naprijed, a sve ostalo će se već posložiti… Mi smo idealan primjer! :)

 

                                                                             

                                                                                      Vaša Andrea Borić,

                                                                                      voditeljica Lošinjskog edukacijskog centra o moru

Impressum

Naslov: Akvamarin

Godište: 16

Mjesto izdavanja: Veli      Lošinj,   Hrvatska

Godina izdavanja: 2016.

Stranice: 24

ISSN: 1849-6172

Nakladnik: Plavi svijet Institut za istraživanje           

i zaštitu mora

Za nakladnika: Draško     Holcer

Urednica: Mateja Zekan

Uredništvo: Plavi svijet Institut za istraživanje          

i zaštitu mora, Kaštel 24, 51551 Veli Lošinj, Hrvatska

Autori tekstova: više autora

Autori fotografija: više autora

Pripremio: Jure    Miočić-Stošić

Periodičnost: godišnjak

Naklada: elektronička publikacija